bg-image1

Veelgestelde vragen

Bedrijven en organisaties die in Nederland ongevraagde geadresseerde reclamepost versturen, zijn verplicht om het meest recente Postfilter-register te gebruiken. Met onze bestanden kunt u uw verzendlijsten ontdubbelen. Zo weet u zeker dat u de wensen van consumenten respecteert op het gebied van geadresseerde reclamepost.

Goed om te weten: als u een klantrelatie met de ontvanger heeft, gelden er andere regels.

Als u in Nederland geadresseerde reclamepost verstuurt, moet u hoe dan ook het Nationaal Overledenenregister raadplegen. Hierin hebben nabestaanden de gegevens van overleden personen geregistreerd, zodat de post aan hen zo snel mogelijk kan worden gestopt.
Om Postfilter te gebruiken, heeft u een zakelijk account nodig. Deze vraagt u aan via de bedrijvensite. Als u niet lid bent van een aangesloten branche- of belangenorganisatie, zijn hier kosten aan verbonden. Via uw account kunt u vervolgens de meest recente bestanden downloaden of een automatische bestandsuitwisseling opzetten.
Om toegang te krijgen tot het Nationaal Overledenenregister, heeft u een zakelijk account nodig. Deze vraagt u aan via de bedrijvensite. Bent u geen lid van een aangesloten branche- of belangenorganisatie? Dan zijn hieraan kosten verbonden. Vervolgens kunt u via uw account de meest recente bestanden downloaden of een automatische bestandsuitwisseling creëren.

Het gebruik van onze registers is gratis voor leden van aangesloten branche- en belangenorganisaties, op dit moment: Thuiswinkel.org, Goede Doelen Nederland, DDMA, KVGO en de Mediafederatie. Niet-leden betalen een jaarlijks bedrag om toegang tot onze gegevens te krijgen. De tarieven voor 2023 zijn:

Postfilter € 1.939 excl. btw per jaar
Het Nationaal Overledenenregister € 1.662 excl. btw per jaar
Stichting Postfilter is een zelfreguleringsinitiatief van Thuiswinkel.org, Goede Doelen Nederland, DDMA, PostNL, KVGO en de Mediafederatie.
Stichting Postfilter is opgericht door de volgende branche-/belangenorganisaties:
  • Thuiswinkel.org: Branchevereniging voor bedrijven met producten en/of diensten op afstand
  • Goede Doelen Nederland: Brancheorganisatie van goede doelen
  • DDMA: Branchevereniging voor dialoogmarketing
  • PostNL: Postbedrijven
  • KVGO: Belangenorganisatie voor de grafimedia-branche
  • Mediafederatie: Brancheorganisaties voor mediabedrijven en uitgeverijen
Stichting Postfilter richt zich op het beheer van het Nationaal Overledenenregister en Postfilter. Stichting Postfilter is een zelfreguleringsinitiatief.
Nee, Postfilter is een zelfreguleringsinitiatief.
bg-image4

Stel een vraag

Vindt u op de site niet de informatie die u nodig heeft? Neem contact met ons op!